Spring naar content

Vergunningverlening

Een vergunning aanvragen: dat doet de gemiddelde Nederlander misschien een paar keer in zijn hele leven. Als bedrijven iets willen ondernemen of veranderen dat invloed heeft op de omgeving, de veiligheid, de natuur of het milieu, dan is vaak een melding of vergunning nodig. En op dat moment kom jij als vergunningverlener in beeld! Jouw werk als vergunningverlener speelt hierin een belangrijke rol.

Bij de Gelderse Omgevingsdiensten worden meldingen verwerkt en vergunningen milieu verleend. De meeste meldingen en aanvragen komen via een gemeente of de provincie binnen. De gemeenten geven de experts van de omgevingsdiensten de opdracht om de melding te beoordelen of een advies uit te brengen. Sommige omgevingsdiensten hebben ook nog andere taken. Ze zorgen bijvoorbeeld ook voor het verlenen van BRIKS-vergunningen (Bouwen, Reclame, Inritten, Kappen en Sloop).

Als vergunningverlener schakel je met specialisten en onderhoud je contact met de aanvrager. Sommige aanvragen kunnen politiek of maatschappelijk gevoelig liggen. Jij hebt oog voor alle verschillende belangen. Bovendien ben je specialist in het toepassen van de geldende wetten en regels. Die zijn niet statisch, maar veranderen voortdurend. Help jij ons met jouw expertise mee om te zorgen voor een veilige en duurzame leefomgeving?

Onze vacatures

Ben jij werkzaam als Senior juridisch adviseur Milieu? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Nijmegen

 • HBO

 • 32-36 uur

Jij bent een echte verbinder. Jij zorgt voor de verbinding tussen onze organisatie en de gemeenten in onze regio. Je spreekt veel mensen en brengt hen met elkaar in contact. Je werk is heel divers. De ene keer gaat het over de inhoud, dan weer over samenwerking en afstemming, maar ook over cijfers, productie en kosten. Zo draag jij bij aan een fijne, gezonde, veilige en duurzame leefomgeving in regio Rivierenland.

 • Tiel

 • HBO

 • 32-36 uur

Wil jij bijdragen aan het veiliger, duurzamer en gezonder maken van onze regio? Dan is een baan bij de ODRA echt iets voor jou. Ontdek de uitdagende functie van Adviseur Bodem! Binnen ons enthousiaste team Advies milieu en leefomgeving is ruimte voor een gedreven professional. Benieuwd naar de impact die jij kunt maken? Aarzel dan niet en lees snel verder!

 • Arnhem

 • MBO

 • 36 uur

In 2019 tekende het kabinet het Klimaatakkoord. In 2025 moet onze energievoorziening vrijwel volledig duurzaam zijn. Bedrijven spelen hierin een cruciale rol en daar kom jij als toezichthouder in beeld. Door de groei van onze organisatie zijn wij namelijk toe aan nieuwe medior collega’s die zich willen inzetten voor energiebesparing. Interesse? Lees dan snel verder.

 • Arnhem

 • HBO, WO

 • 32, 32-36, 36 uur

Wij zoeken een ervaren Jurist Bouw die op zoek is naar een uitdagende werkomgeving en gewend is om op diverse niveaus gevraagd én ongevraagd advies te geven, altijd op weg naar een passende oplossing.

 • Arnhem

 • HBO, WO

 • 32, 32-36, 36 uur

Ervaringen van medewerkers

Ellis – Administratief medewerker bij ODA

Goed kunnen plannen, zorgvuldig werken, vriendelijk en geduldig zijn, goed overzicht kunnen houden. Het zijn essentiële eigenschappen voor een administratief medewerker. Ellis doet dit werk sinds 2017 met veel plezier.

John – Boa en toezichthouder bij ODVeluwe

Allerlei verdachte zaken opsporen op het gebied van milieuovertredingen. Dat is in een notendop waar buitengewoon opsporingsambtenaar John zich dagelijks mee bezighoudt. Dit doet hij naast zijn werk als toezichthouder.

Bekijk meer vakgebieden

Advies

Als adviseur bij de Gelderse Omgevingsdiensten voorzie je jouw collega’s en samenwerkingspartners van jouw expertise, zodat zij hun werk goed kunnen doen.

Toezicht en Handhaving

Als toezichthouder ga je op pad om ervoor te zorgen dat het milieu en de leefomgeving worden beschermd.

Bedrijfsvoering

Zorg jij ervoor dat onze ICT-systemen soepel lopen? Houd jij overzicht in de afspraken van ons MT? Of controleer en verbeter jij de kwaliteit van onze werkprocessen?