Spring naar content

Advies

Als adviseur bij de Gelderse Omgevingsdiensten voorzie je jouw collega’s en samenwerkingspartners van jouw expertise, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Je adviseert collega’s en partners helder en volgens de laatste inzichten. Denk aan adviezen over vergunningen- en handhavingsprocedures op het gebied van milieu of juridische zaken. Weet jij alles van bijvoorbeeld asbest, bodem, externe veiligheid, energie of het omgevingsrecht? Bij de Gelderse Omgevingsdiensten zitten we te wachten op jouw kennis en expertise!

Juridisch adviseur

Bij de zes omgevingsdiensten in Gelderland kun je als specialist in het omgevingsrecht je hart ophalen. Er zijn twee vakgebieden waar jij je tanden in kunt zetten: vergunningverlening en handhaving. Als juridisch adviseur vergunningverlening zorg jij er mede voor dat een vergunning op de juiste manier wordt verleend of geweigerd. En als juridisch adviseur handhaving draag jij eraan bij dat overtredingen worden gestopt, ongedaan gemaakt of hersteld. Met jouw scherpe blik toets je correspondentie en besluiten op juridische aspecten.

Milieuadviseurs

Een vergunning of melding moet aan wetten en regels voldoen en bedrijven moeten zich bij hun activiteiten aan (milieu)wetgeving houden. Die regels kunnen bijvoorbeeld gaan over geluid of geur, ecologie of externe veiligheid, licht of luchtkwaliteit, duurzaamheid en energie. Voor al deze gebieden hebben de Gelderse Omgevingsdiensten milieuspecialisten in huis. Ben jij zo’n specialist? Wij zoeken regelmatig nieuwe milieuadviseurs.

Specialisten in stelseltaken

Naast milieu- en juridische adviseurs hebben we ook collega’s met andere expertise op het gebied van leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan archeologie. Bovendien heeft elke Gelderse omgevingsdienst zijn eigen expertise die wordt gedeeld met de andere omgevingsdiensten in de provincie: de zogenaamde stelseltaken. Voorbeelden daarvan zijn complexe vergunningverlening, kwaliteit en ketentoezicht. Daarvoor heeft elke omgevingsdienst ook een of meerdere adviseurs in dienst en hebben ze soms een specifieke vacature voor deze expertise. Lees hier meer over de stelseltaken van het Gelders stelsel.

Onze advies vacatures

Vanuit je rol als Juridisch Adviseur Handhaving houd je je bezig met de bestuursrechtelijke handhaving rond bouw-, bestemmingsplan- en milieuregelgeving (Omgevingswet).

 • Ede

 • HBO, WO

 • 32-36 uur

Help de Veluwe te verduurzamen. Als daadkrachtige Senior Adviseur/ Projectleider Duurzaamheid draai jij je hand niet om voor de soms complexe projecten waar we aan werken. In deze veelzijdige functie ben je een belangrijke schakel tussen de verschillende partijen die gezamenlijk werken aan een duurzame toekomst.

 • Apeldoorn, Harderwijk

 • WO

 • 32-36 uur

Wij zijn op zoek naar een bodemadviseur die ons bodemteam komt versterken. De Omgevingswet, de toenemende aandacht voor zeer zorgwekkende stoffen als PFAS en ontwikkelingen als regie op de ondergrond, zorgen voor een uitgebreider en steeds gevarieerder takenpakket van ons bodemteam.

 • Nijmegen

 • HBO, WO

 • 32-36 uur

Wij zijn binnen de afdeling Vergunningverlening Milieu, op zoek naar een ambitieuze junior/medior adviseur Industrielawaai, die een volgende stap wil maken in zijn/haar kennisontwikkeling.

 • Nijmegen

 • HBO

 • 32-36 uur

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe milieuadviseurs.

 • Apeldoorn, Arnhem, Ede, Harderwijk, Hengelo (GLD), Nijmegen, Tiel

 • HBO, MBO, WO

 • 8-16, 20-24, 24-36, 28-32, 30-32, 32-36 uur

Als juridisch adviseur bij de Gelderse Omgevingsdiensten voorzie je jouw collega’s en samenwerkingspartners van jouw expertise, zodat zij hun werk goed kunnen doen.

 • Apeldoorn, Arnhem, Ede, Harderwijk, Hengelo (GLD), Nijmegen, Tiel

 • HBO, MBO, WO

 • 8-16, 20-24, 32-36 uur

Ervaringen van medewerkers

Margriet – Adviseur Archeologie bij ODR

“Er zijn zo veel mooie verhalen op te halen uit het verleden.” Als Adviseur Archeologie adviseert Margriet bij ruimtelijke plannen en vergunningaanvragen over het onderdeel archeologie.

Pauline – Adviseur Ecologie bij ODVeluwe

Al van jongs af aan was ze altijd met buiten bezig; weidevogels bekijken in de polder, scouting. Nu is de natuur haar werkveld. “De Veluwe is een gebied waar genoeg te ontdekken en te zien is. Mooi dat ik dit gebied mag helpen beschermen.”

Bekijk meer vakgebieden

Toezicht en Handhaving

Als toezichthouder ga je op pad om ervoor te zorgen dat het milieu en de leefomgeving worden beschermd.

Vergunningverlening

Als bedrijven iets willen ondernemen of veranderen dat invloed heeft op de omgeving, de veiligheid, de natuur of het milieu, dan is vaak een melding of vergunning nodig. En daar kom jij als vergunningverlener in beeld! Jouw werk als vergunningverlener speelt daarin een belangrijke rol.

Bedrijfsvoering

Zorg jij ervoor dat onze ICT-systemen soepel lopen? Houd jij overzicht in de afspraken van ons MT? Of controleer en verbeter jij de kwaliteit van onze werkprocessen?