Spring naar content

Advies

Als adviseur bij de Gelderse Omgevingsdiensten voorzie je jouw collega’s en samenwerkingspartners van jouw expertise, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Je adviseert collega’s en partners helder en volgens de laatste inzichten. Denk aan adviezen over vergunningen- en handhavingsprocedures op het gebied van milieu of juridische zaken. Weet jij alles van bijvoorbeeld asbest, bodem, externe veiligheid, energie of het omgevingsrecht? Bij de Gelderse Omgevingsdiensten zitten we te wachten op jouw kennis en expertise!

Juridisch adviseur

Bij de zeven omgevingsdiensten in Gelderland kun je als specialist in het omgevingsrecht je hart ophalen. Er zijn twee vakgebieden waar jij je tanden in kunt zetten: vergunningverlening en handhaving. Als juridisch adviseur vergunningverlening zorg jij er mede voor dat een vergunning op de juiste manier wordt verleend of geweigerd. En als juridisch adviseur handhaving draag jij eraan bij dat overtredingen worden gestopt, ongedaan gemaakt of hersteld. Met jouw scherpe blik toets je correspondentie en besluiten op juridische aspecten.

Milieuadviseurs

Een vergunning of melding moet aan wetten en regels voldoen en bedrijven moeten zich bij hun activiteiten aan (milieu)wetgeving houden. Die regels kunnen bijvoorbeeld gaan over geluid of geur, ecologie of externe veiligheid, licht of luchtkwaliteit, duurzaamheid en energie. Voor al deze gebieden hebben de Gelderse Omgevingsdiensten milieuspecialisten in huis. Ben jij zo’n specialist? Wij zoeken regelmatig nieuwe milieuadviseurs.

Specialisten in stelseltaken

Naast milieu- en juridische adviseurs hebben we ook collega’s met andere expertise op het gebied van leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan archeologie. Bovendien heeft elke Gelderse omgevingsdienst zijn eigen expertise die wordt gedeeld met de andere omgevingsdiensten in de provincie: de zogenaamde stelseltaken. Voorbeelden daarvan zijn complexe vergunningverlening, kwaliteit en ketentoezicht. Daarvoor heeft elke omgevingsdienst ook een of meerdere adviseurs in dienst en hebben ze soms een specifieke vacature voor deze expertise. Lees hier meer over de stelseltaken van het Gelders stelsel.

Onze advies vacatures

De Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) zoekt een Projectleider Aandachtsbedrijven voor 32-36 uur per week.

 • Arnhem

 • HBO, WO

 • 32, 32-36, 36 uur

Zie jij kansen waar anderen uitdagingen zien en wil je een essentiële rol spelen in het blijven ontwikkelen van onze organisatie?

 • Ede

 • HBO

 • 32-36 uur

Help jij ons met jouw juridische expertise om een schone, veilige en duurzame leefomgeving in onze regio te realiseren? 

 • Harderwijk

 • HBO

 • 24-36 uur

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe milieuadviseurs.

 • Apeldoorn, Arnhem, Ede, Harderwijk, Hengelo (GLD), Nijmegen, Tiel

 • HBO, MBO, WO

 • 8-16, 20-24, 24-36, 28-32, 30-32, 32-36 uur

Als juridisch adviseur bij de Gelderse Omgevingsdiensten voorzie je jouw collega’s en samenwerkingspartners van jouw expertise, zodat zij hun werk goed kunnen doen.

 • Apeldoorn, Arnhem, Ede, Harderwijk, Hengelo (GLD), Nijmegen, Tiel

 • HBO, MBO, WO

 • 8-16, 20-24, 32-36 uur

Ervaringen van medewerkers

John – Boa en toezichthouder bij OVIJ

Allerlei verdachte zaken opsporen op het gebied van milieuovertredingen. Dat is in een notendop waar buitengewoon opsporingsambtenaar John zich dagelijks mee bezighoudt. Dit doet hij naast zijn werk als toezichthouder.

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Bekijk meer vakgebieden

Toezicht en Handhaving

Als toezichthouder ga je op pad om ervoor te zorgen dat het milieu en de leefomgeving worden beschermd.

Vergunningverlening

Als bedrijven iets willen ondernemen of veranderen dat invloed heeft op de omgeving, de veiligheid, de natuur of het milieu, dan is vaak een melding of vergunning nodig. En daar kom jij als vergunningverlener in beeld! Jouw werk als vergunningverlener speelt daarin een belangrijke rol.

Bedrijfsvoering

Zorg jij ervoor dat onze ICT-systemen soepel lopen? Houd jij overzicht in de afspraken van ons MT? Of controleer en verbeter jij de kwaliteit van onze werkprocessen?