Spring naar content

Wim – Vergunningverlener milieu en projectleider bij ODA

Het liefst wil ik elk bedrijf zien. Want waar staat het, hoe wordt er gewerkt, hoe kijken de mensen daar tegen de casus aan en wat beweegt hen? Dat wil ik ervaren.

Wim

Wim is al járen vergunningverlener milieu. Sinds kort is daar ook de functie van projectleider bijgekomen.”Dit werk biedt mij de dagelijkse uitdaging en afwisseling die ik nodig heb!”

Spin in het web: die omschrijving is wel aan Wim toevertrouwd. Want Wim coördineert aanvraagprocedures op het vlak van milieuzaken voor tien gemeenten in de Achterhoek. Daarbij is hij het aanspreekpunt en de spil in het contact met provincie, gemeenten, bewoners, raadsleden en college. Daarnaast coördineert hij als projectleider aanvragen voor de meer complexe bedrijven en bijbehorende processen voor zijn team.

Afwisseling in complexiteit

Hoe dat werkt met aanvraagprocedures? “We ontvangen onze aanvragen via het Omgevingsloket. Ik zorg dat de aanvraag bij een groep van verschillende specialisten terechtkomt en begeleid dit proces. Soms zijn het zeer complexe vergunningsaanvragen, bijvoorbeeld van een leerlooierij die midden in een dorpskern staat. Of denk aan een ijzergieterij of mengvoederfabriek waarbij overlast wordt ervaren door omwonenden.”

Juist die afwisseling in type bedrijven en complexiteit spreekt Wim aan in zijn werk. “Elke keer weer is het een puzzel om alle benodigde informatie samen te brengen. Net als alle belangen die spelen én de wet.”

Ontmoeten

Het contact dat Wim heeft in elke zaak, dat vindt hij het mooist aan zijn vak. “Elk contact heeft zijn eigen dynamiek, of dit nu met raads- en collegeleden is of met bewoners. Daarnaast wil ik het liefst elk bedrijf zien. Want waar staat het, hoe wordt er gewerkt, hoe kijken de mensen daar tegen de casus aan en wat beweegt hen? Dat wil ik ervaren.”

Puzzel compleet

“Laatst reed ik door mijn gebied en zag toen hoe een fabriek na uitbreiding was geworden. ‘Het is toch gelukt!’, dacht ik toen. Vier woordjes, waar jaren van werk aan vooraf zijn gegaan. De belangen zijn afgestemd en afgewogen. Er is een compromis gekomen. Dat maakt me dan blij en tevreden. De puzzel is compleet.”

Bekijk meer ervaringen

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Gunnar – Toezichthouder en handhaver bij OVIJ

Toezichthouder en handhaver zijn: het draait om zoveel meer dan controles uitvoeren en onderzoeken of een bedrijf aan de eisen voldoet. Volgens Gunnar is fingerspitzengefühl nodig. “Het gaat om aanvoelen en je kunnen plaatsen. Want, gebeurt er wat wordt gezegd?”

Robert – Toezichthouder agrarisch bij ODRA

Robert komt als toezichthouder milieu bij zo’n honderd agrarische bedrijven in de regio over de vloer. Daar onderzoekt hij alle relevante milieuzaken en toetst deze.

Actuele vacatures

Heb jij zin om je tanden te zetten in de vergunningaanvragen voor onze fysieke leefomgeving? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton van Werken in Gelderland.

  • Harderwijk

  • HBO

  • 32-36 uur

Als Business en Projectcontroller ondersteun je onze organisatie en de collega’s op gebied van financiën, administratie en control. Je onderzoekt en vertaalt de behoefte naar bruikbare adviezen, informatie en inzichten.

  • Arnhem

  • HBO

  • 36 uur

Bij ODR zet jij je samen met ruim 200 andere collega’s in voor een prettige, veilige en duurzame leefomgeving in regio Rivierenland. Dit doen we voor en samen met 8 gemeenten in de regio en de provincie. Dat doen we door vergunningverlening, toezicht en handhaving bij ondernemers, organisaties en inwoners. Maar we doen meer. We hebben veel kennis in huis en delen deze graag. Zo adviseren we de gemeenten en andere partijen o.a. over de leefomgeving, bouw, milieu, energie, archeologie, bodem, lucht en natuur. Ook houden we voor heel Gelderland toezicht op de afval- en grondstoffen ketens om milieucriminaliteit te voorkomen. We zijn een open en naar buitengerichte organisatie en zijn graag van meerwaarde.

  • Tiel

  • HBO

  • 30-32, 32, 32-36, 36 uur