Spring naar content

Wim – Vergunningverlener milieu en projectleider bij ODA

Het liefst wil ik elk bedrijf zien. Want waar staat het, hoe wordt er gewerkt, hoe kijken de mensen daar tegen de casus aan en wat beweegt hen? Dat wil ik ervaren.

Wim

Wim is al járen vergunningverlener milieu. Sinds kort is daar ook de functie van projectleider bijgekomen.”Dit werk biedt mij de dagelijkse uitdaging en afwisseling die ik nodig heb!”

Spin in het web: die omschrijving is wel aan Wim toevertrouwd. Want Wim coördineert aanvraagprocedures op het vlak van milieuzaken voor tien gemeenten in de Achterhoek. Daarbij is hij het aanspreekpunt en de spil in het contact met provincie, gemeenten, bewoners, raadsleden en college. Daarnaast coördineert hij als projectleider aanvragen voor de meer complexe bedrijven en bijbehorende processen voor zijn team.

Afwisseling in complexiteit

Hoe dat werkt met aanvraagprocedures? “We ontvangen onze aanvragen via het Omgevingsloket. Ik zorg dat de aanvraag bij een groep van verschillende specialisten terechtkomt en begeleid dit proces. Soms zijn het zeer complexe vergunningsaanvragen, bijvoorbeeld van een leerlooierij die midden in een dorpskern staat. Of denk aan een ijzergieterij of mengvoederfabriek waarbij overlast wordt ervaren door omwonenden.”

Juist die afwisseling in type bedrijven en complexiteit spreekt Wim aan in zijn werk. “Elke keer weer is het een puzzel om alle benodigde informatie samen te brengen. Net als alle belangen die spelen én de wet.”

Ontmoeten

Het contact dat Wim heeft in elke zaak, dat vindt hij het mooist aan zijn vak. “Elk contact heeft zijn eigen dynamiek, of dit nu met raads- en collegeleden is of met bewoners. Daarnaast wil ik het liefst elk bedrijf zien. Want waar staat het, hoe wordt er gewerkt, hoe kijken de mensen daar tegen de casus aan en wat beweegt hen? Dat wil ik ervaren.”

Puzzel compleet

“Laatst reed ik door mijn gebied en zag toen hoe een fabriek na uitbreiding was geworden. ‘Het is toch gelukt!’, dacht ik toen. Vier woordjes, waar jaren van werk aan vooraf zijn gegaan. De belangen zijn afgestemd en afgewogen. Er is een compromis gekomen. Dat maakt me dan blij en tevreden. De puzzel is compleet.”

Bekijk meer ervaringen

John – Boa en toezichthouder bij OVIJ

Allerlei verdachte zaken opsporen op het gebied van milieuovertredingen. Dat is in een notendop waar buitengewoon opsporingsambtenaar John zich dagelijks mee bezighoudt. Dit doet hij naast zijn werk als toezichthouder.

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Gunnar – Toezichthouder en handhaver bij OVIJ

Toezichthouder en handhaver zijn: het draait om zoveel meer dan controles uitvoeren en onderzoeken of een bedrijf aan de eisen voldoet. Volgens Gunnar is fingerspitzengefühl nodig. “Het gaat om aanvoelen en je kunnen plaatsen. Want, gebeurt er wat wordt gezegd?”

Actuele vacatures

Vind je het leuk om je bezig te houden met vergunningaanvragen en meldingen beoordelen, toezichthouders en vergunningverleners adviseren en ontwikkelingen op het gebied van lucht, stikstof en geur analyseren? Dan maken wij graag kennis met jou.

  • Nijmegen

  • HBO

  • 32-36 uur

Verbeter jij ons milieu én onze veiligheid als goed opgeleide inspecteur? Als je graag een bijdrage levert aan een schone en veilige leefomgeving zijn wij op zoek naar jou!

  • Nijmegen

  • HBO

  • 32-36 uur

Als Vergunningverlener bouw schakel je met interne en externe specialisten en onderhoud je het contact met de aanvrager. Boeiend werk waarin je je volop kunt ontwikkelen. Zeker met het oog op de komst van de Omgevingswet en de Wkb!

  • Nijmegen

  • HBO

  • 36 uur