Spring naar content

Hilde – Senior vergunningverlener Bouw bij ODR

De verhalen zijn mijn drijfveer bij het bewaren van historische functies, bouwwijzen of herbestemmen van gebouwen.

Hilde

Hilde toetst voor vier gemeenten de bouwaanvragen voor monumenten aan wet- en regelgeving. Want past de aanvraag in het bestemmingsplan? Zijn er milieu- of natuurregels van toepassing? En wat vindt de monumentencommissie van de bouwplannen? “Het is aan mij de taak om alle informatie van een bouwaanvraag samen te brengen en in goede banen te leiden. Als alle onderdelen zijn gemotiveerd en voldoen aan de wet, dan staan de seinen op groen en wordt de vergunning verleend.”

Informeren

Als er een aanvraag binnenkomt is het belangrijk de klant zo vroeg mogelijk te informeren over het traject dat hem te wachten staat. “Soms is bijvoorbeeld extra informatie nodig, waardoor een aanvraagprocedure langer kan duren. Als een klant weet waarom dit is, ontstaat er vaak begrip. En dit is belangrijk om met elkaar in contact te blijven.”

Hobby

Hilde zit als vergunningverlener bouw op haar plek. Sterker nog: “Door de kansen die ik heb gekregen heb ik een nieuwe hobby!” Hilde had van tevoren niet kunnen bedenken hoe leuk ze de monumentvergunningen zou vinden. Het blijkt een schot in de roos. Wat haar vooral aanspreekt? Dat ontdekte ze toen ze een jong stel begeleidde bij het verbouwen van hun nieuwverworven boerderij. Lachend: “Die ze wilden omtoveren tot strak gestuukte ‘boerderijvilla’.”

Uit de bouwaanvraag van het stel bleek dat hun monumentale boerderij uit drie delen bestond. Ze wilden liever één grote ruimte en hadden bedacht alleen de voorgevel te sparen. Na uitleg van Hilde waarom dit huis zo was opgebouwd, bleek dat het paar zich niet bewust was geweest van het verhaal van het monument. Dit veranderde hun bouwwens radicaal: ze besloten het pand in zijn oude glorie te herstellen.

Drijfveer

Hilde: “Verhalen geven oude panden een extra betekenis. En ook mijn werk. De verhalen zijn mijn drijfveer bij het bewaren van historische functies, bouwwijzen of herbestemmen van gebouwen.” De verhalen zorgden ervoor dat Hilde ook als liefhebberij meer geschiedenis wilde opsnuiven. Ze volgde een opleiding tot Den Bosch-specialist en is gids op de toren van de Sint-Jan.

Bekijk meer ervaringen

Lees meer ervaringen

Ellis – Administratief medewerker bij ODA

Goed kunnen plannen, zorgvuldig werken, vriendelijk en geduldig zijn, goed overzicht kunnen houden. Het zijn essentiële eigenschappen voor een administratief medewerker. Ellis doet dit werk sinds 2017 met veel plezier.

John – Boa en toezichthouder bij ODVeluwe

Allerlei verdachte zaken opsporen op het gebied van milieuovertredingen. Dat is in een notendop waar buitengewoon opsporingsambtenaar John zich dagelijks mee bezighoudt. Dit doet hij naast zijn werk als toezichthouder.

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Actuele vacatures

Ben jij werkzaam als Senior juridisch adviseur Milieu? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Nijmegen

  • HBO

  • 32-36 uur

Jij bent een echte verbinder. Jij zorgt voor de verbinding tussen onze organisatie en de gemeenten in onze regio. Je spreekt veel mensen en brengt hen met elkaar in contact. Je werk is heel divers. De ene keer gaat het over de inhoud, dan weer over samenwerking en afstemming, maar ook over cijfers, productie en kosten. Zo draag jij bij aan een fijne, gezonde, veilige en duurzame leefomgeving in regio Rivierenland.

  • Tiel

  • HBO

  • 32-36 uur

Wil jij bijdragen aan het veiliger, duurzamer en gezonder maken van onze regio? Dan is een baan bij de ODRA echt iets voor jou. Ontdek de uitdagende functie van Adviseur Bodem! Binnen ons enthousiaste team Advies milieu en leefomgeving is ruimte voor een gedreven professional. Benieuwd naar de impact die jij kunt maken? Aarzel dan niet en lees snel verder!

  • Arnhem

  • MBO

  • 36 uur