Spring naar content

Hilde – Senior vergunningverlener Bouw bij ODR

De verhalen zijn mijn drijfveer bij het bewaren van historische functies, bouwwijzen of herbestemmen van gebouwen.

Hilde

Hilde toetst voor vier gemeenten de bouwaanvragen voor monumenten aan wet- en regelgeving. Want past de aanvraag in het bestemmingsplan? Zijn er milieu- of natuurregels van toepassing? En wat vindt de monumentencommissie van de bouwplannen? “Het is aan mij de taak om alle informatie van een bouwaanvraag samen te brengen en in goede banen te leiden. Als alle onderdelen zijn gemotiveerd en voldoen aan de wet, dan staan de seinen op groen en wordt de vergunning verleend.”

Informeren

Als er een aanvraag binnenkomt is het belangrijk de klant zo vroeg mogelijk te informeren over het traject dat hem te wachten staat. “Soms is bijvoorbeeld extra informatie nodig, waardoor een aanvraagprocedure langer kan duren. Als een klant weet waarom dit is, ontstaat er vaak begrip. En dit is belangrijk om met elkaar in contact te blijven.”

Hobby

Hilde zit als vergunningverlener bouw op haar plek. Sterker nog: “Door de kansen die ik heb gekregen heb ik een nieuwe hobby!” Hilde had van tevoren niet kunnen bedenken hoe leuk ze de monumentvergunningen zou vinden. Het blijkt een schot in de roos. Wat haar vooral aanspreekt? Dat ontdekte ze toen ze een jong stel begeleidde bij het verbouwen van hun nieuwverworven boerderij. Lachend: “Die ze wilden omtoveren tot strak gestuukte ‘boerderijvilla’.”

Uit de bouwaanvraag van het stel bleek dat hun monumentale boerderij uit drie delen bestond. Ze wilden liever één grote ruimte en hadden bedacht alleen de voorgevel te sparen. Na uitleg van Hilde waarom dit huis zo was opgebouwd, bleek dat het paar zich niet bewust was geweest van het verhaal van het monument. Dit veranderde hun bouwwens radicaal: ze besloten het pand in zijn oude glorie te herstellen.

Drijfveer

Hilde: “Verhalen geven oude panden een extra betekenis. En ook mijn werk. De verhalen zijn mijn drijfveer bij het bewaren van historische functies, bouwwijzen of herbestemmen van gebouwen.” De verhalen zorgden ervoor dat Hilde ook als liefhebberij meer geschiedenis wilde opsnuiven. Ze volgde een opleiding tot Den Bosch-specialist en is gids op de toren van de Sint-Jan.

Bekijk meer ervaringen

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Gunnar – Toezichthouder en handhaver bij OVIJ

Toezichthouder en handhaver zijn: het draait om zoveel meer dan controles uitvoeren en onderzoeken of een bedrijf aan de eisen voldoet. Volgens Gunnar is fingerspitzengefühl nodig. “Het gaat om aanvoelen en je kunnen plaatsen. Want, gebeurt er wat wordt gezegd?”

Robert – Toezichthouder agrarisch bij ODRA

Robert komt als toezichthouder milieu bij zo’n honderd agrarische bedrijven in de regio over de vloer. Daar onderzoekt hij alle relevante milieuzaken en toetst deze.

Actuele vacatures

Omgevingsdienst Noord-Veluwe zoekt een zelfstandige en flexibele BOA Domein II die sterk in z’n schoenen staat.

  • Harderwijk

  • HBO

  • 32-36 uur

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoekt Omgevingsdienst Regio Arnhem een Medewerker Salarisadministratie met ervaring in het vak.

  • Arnhem

  • HBO, MBO

  • 20-24 uur

Een complexe milieuvergunningaanvraag van een metaalverwerker, een bedrijf dat met risicovolle stoffen werkt of afvalverwerker? Jij laat je hierdoor niet afschrikken en weet precies welke stakeholders je moet betrekken in het voorbereidingsproces. Jouw doel: het vergunningsverleningsproces zo soepel mogelijk laten verlopen.

  • Nijmegen

  • HBO

  • 32-36 uur