Spring naar content

Linda – Senior juridisch adviseur bij OddV

Mijn werk heeft maatschappelijke impact. Als ik door mijn gebied rijd, zie ik de effecten van mijn werk. Ik draag bij aan een gezonde en mooie omgeving.

Linda

Linda is senior juridisch adviseur handhaving bij Omgevingsdienst De Vallei (OddV). In 2019 maakte Linda de overstap van advocatuur naar de omgevingsdienst. Met die stap is ze nog elke dag blij. Vooral de maatschappelijke impact van haar werk en het integraal aanpakken van zaken vindt ze boeiend.

Van vervuilde grond, brandgevaarlijke panden, te veel uitstoot door bedrijven tot illegale bouwwerken en verboden bomenkap: het scala aan onderwerpen dat Linda dagelijks behandelt is breed en gevarieerd. “Elke dag vind ik weer de juridische uitdaging”, verklaart Linda.

Werk met effect

“Het mooist aan dit werk? Dat ik als juridisch adviseur een volwaardig sparringpartner ben van de wethouder en het lokaal bestuur. Het advies van een juridisch adviseur weegt zwaar. Je hebt directe invloed op de lijn, het beleid en bestuur van een gemeente. Mijn werk heeft maatschappelijke impact. Als ik door mijn gebied rijd, zie ik de effecten van mijn werk. Ik draag bij aan een gezonde en mooie omgeving. Dat geeft mij veel voldoening.”

Linda werkt intensief samen met verschillende partijen. “Met afdelingen van gemeenten en de provincie Gelderland, en natuurlijk met toezichthouders en vergunningverleners. Waar ik me als advocaat bezighield met één aspect van een zaak, is dit heel integraal werk. En dat doen we samen.”

Overtreders

Het contact met overtreders is belangrijk en uitdagend. “Natuurlijk wil je dat een overtreding direct stopt. Waar het móet worden direct maatregelen genomen. Maar het is fijner als een overtreder zelf maatregelen treft en inziet waarom dit belangrijk is.”

Linda is nog elke dag blij met haar overstap. Ze vindt het heel prettig om te werken aan zaken die ze zelf uitkiest. “Er is veel vrijheid in het werkpakket. Voeg daarbij de actieve kennisdeling, mogelijkheid je te ontwikkelen, de goede sfeer en de prima werk-/privébalans en je begrijpt waarom ik ben overgestapt. Ik raad het iedereen aan!”

Bekijk meer ervaringen

Kyara – Toezichthouder Milieu bij ODRA

De 23-jarige Kyara Eikenaar heeft bij toeval de omgevingsdienst ontdekt. Nu is ze er helemaal op haar plek als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Gunnar – Toezichthouder en handhaver bij OVIJ

Toezichthouder en handhaver zijn: het draait om zoveel meer dan controles uitvoeren en onderzoeken of een bedrijf aan de eisen voldoet. Volgens Gunnar is fingerspitzengefühl nodig. “Het gaat om aanvoelen en je kunnen plaatsen. Want, gebeurt er wat wordt gezegd?”

Robert – Toezichthouder agrarisch bij ODRA

Robert komt als toezichthouder milieu bij zo’n honderd agrarische bedrijven in de regio over de vloer. Daar onderzoekt hij alle relevante milieuzaken en toetst deze.

Actuele vacatures

HRM advies van A tot Z: jij zorgt dat de basis op orde is en bent een stevige gesprekspartner voor managers. Deze vacature van HRM-adviseur (24-32 uur) bij OVIJ is jouw volgende stap als je onder andere uitvoerend en strategisch bezig wil zijn.

  • Apeldoorn

  • HBO

  • 24-32 uur

Jij houdt van afwisseling én durft het gesprek aan te gaan met ondernemers en inwoners. Heb je hart voor het milieu en wil je het vak leren of hierin verder groeien? Werk mee aan het beschermen van de leefomgeving en solliciteer!

  • Ede

  • HBO, MBO

  • 32-36 uur

Jij bent onze adviseur informatiebeheer en een echte specialist. Je vindt het fijn dat je de vrijheid krijgt om zelf invulling te geven aan die functie. Het ene moment denk je met collega’s mee over hoe zij hun informatie het beste kunnen opslaan. Het andere moment maak je een werkinstructie of duik je in de nieuwe wetgeving. Zo draag jij samen met je collega’s bij aan een fijne, veilige en duurzame leefomgeving in regio Rivierenland.

  • Tiel

  • HBO, WO

  • 32-36 uur